ابزارانفارسیانگلیسی
تلگرام03136411197
اینستاگرام
دانلودها » مقالات » ابزار دقیق » مزایای ومعایب گیج فشار دیجیتال

مزایای ومعایب گیج فشار دیجیتال

 

مزایای ومعایب گیج فشار دیجیتال

مختصری در رابطه با فشار سنجها

به عبارت ساده ، فشار سنج ابزاری است که ساده ترین ، مستقیم ترین روش اندازه گیری و نمایش فشار گاز و مزایا معایب گیج فشار دیجیتالمایع را فراهم می کند. فشار سنج از تجهیزات متداول در پالایشگاهها و کارخانه های برق و صنعتی است که دارای طیف گسترده ای از کاربرد در موارد مختلف از مراقبت های بهداشتی گرفته تا تولید انرژی و بسیاری از صنایع دیگر در سراسر جهان است.

سنجهای آنالوگ برای اولین بار بیش از 150 سال پیش ساخته شدند که در فرآیندهای بخار کارخانجات در طول انقلاب صنعتی متداول شد. درک این مطلب که علی رغکم دنیای تغییرات سریع دنیای امروز از آن زمان به بعد ، مکانیکزم مکانیکی اساسی در فشار سنجهای آنالوگ تا حدود دهه 1970 و 80 تقریباً تغییر نکردند مشکل است . در عین حال با شروع عصر دیجیتال بود که به توسعه اولین فشار سنج دیجیتال ، منجر گردید.

از دهه 2000 ، با معرفی فنون و فن آوری های جدید تولید ، و مواد پیچیده تری از ساخت و ساز در دسترس قرار گرفته است ، پیشرفت های قابل توجهی در هر دو صورت گرفته است. و گرچه می توان فرض کرد که اندازه گیری های آنالوگ برای مدت زمان طولانی وجود خواهد داشت ، فشار سنج های دیجیتال در حال حاضر مزایای بسیاری نسبت به سنج های آنالوگ سنتی دارند. در این مقاله به تفاوتهای اساسی بین این دو و مزایای بیشمار دیجیتالی نسبت به سنجهای فشار آنالوگ می پردازیم.

مزایا و معایب فشار سنجهای دیجیتال و آنالوگ

علی رغم اینکه فشارسنجهای آنالوگ و دیجیتال هر دو عملکردهای یکسانی یعنی اندازه گیری فشار را انجام می دهند و از فناوری های بسیار متفاوتی استفاده می کنند هر کدام کاربرد خود را دارند . در عمل فشار سنجهای دیجیتال در کاربردهای مختلف برتری دارند چند ویژگی متمایز از فشار سنجهای دیجیتالی وجود دارد که در واقع باعث می شود استفاده از آنها در مقایسه با گیج آنالوگ استاندارد عصر صنعتی برتری داشته باشند .

فشار سنج آنالوگ

فشار سنج آنالوگ  عقربه ایفشار سنج های آنالوگ ، که گاهی اوقات به عنوان عقربه ای یا (dial) گفته می شوند ، با نشان دادن اعداد در مقیاسی که اسکیل شده با فشار حس شده توسط المان سنسور خود که معمولا بردن یا دیافراگم میباشند اندازه گیری فشار را انجام داده و مستقیماً به تغییرات فشار پاسخ می دهند. حرکت عقربه بر اساس تغییرات دما یا تبدیل میشود که به راحتی مشاهده و کنترل می شوند.

 

پرشر گیج بوردون تیوب

مزایا: اندازه گیری با فشار سنج یا گیج آنالوگ ارزان و استفاده از آن آسان است ، و از آنجا که آنها از قطعات مکانیکی ساخته شده اند ، به منبع انرژی یا تغذیه احتیاج ندارند.

معایب : فشار سنج یا پرشر گیج آنالوگ کاملاً مکانیکی هستند. آنها از چرخ دنده های کوچک و قطعات متحرک ساخته شده اند ، بنابراین به احتمال زیاد درشرایط معمولی در صنایع یا آزمایشگاه می توانند به مروز زمان آسیب ببینند. در نتیجه ، فشارسنجهای آنالوگ به ویژه مواردی که در معرض لرزش مکانیکی قرار دارند و در کاربردهایی که دارای پالس فشار ثابت هستند ، قطعات متحرک فشارسنجهای آنالوگ می توانند سریع از بین بروند و منجر به قرائت نادرست و شرایط کاری بالقوه ناامن شود. پرشر گیج های آنالوگ مستعد خرابی در فشار بیش از حد ، درجه حرارت شدید ، خوردگی ، گرفتگی ، لرزش و بخار هستند ، بنابراین نیاز به کالیبراسیون مجدد و مداوم دارند. در عین حال کالیبراسیون گیج فشار آنالوگ نیاز به باز کردن و دستکاری پیچ های تنظیم دارد که می تواند باز از خطای کاربرآسیب ببیند .

فشار سنج های دیجیتال

فشار سنج های دیجیتال از مبدل های فشار برای نمایش و قرائت فشار بر روی یک نشانگر دیجیتال استفادهپرشر گیج دیجیتال می کنند. آنها براساس تنظیماتی که کاربراز قبل اندازه گیری وارد می کند نتایج سریع و واضح و خوانایی ارائه می دهند. فشار سنجهای دیجیتالی قابل اطمینان عمل می کنند و قرائت های مداوم را ارائه می دهند و معمولاً از طریق باتری ، به صورت لوپ پاور یا دو سیمه یا انرژی خورشیدی تغذیه می شوند.

مزایا: چندین ویژگی اصلی وجود دارد که به فشار سنجهای دیجیتالی نسبت به همتایان آنالوگ در زیر به آن اشاره گردیده است

دوام -فشار سنجهای دیجیتال قادر به عملکرد با خرابی کمتر در دمای شدید ، شرایط خطرناک و مناطقی هستند که در معرض لرزش مکانیکی سنگین هستند. به منظور مقاومت در برابر مقاومت در مقابل خوردگی ، آنها به طور معمول از جنس آلومینیوم یا استیل ضدزنگ با کاورهای پلاستیکی ضخیم و مقاوم در برابر خوردگی ساخته می شوند تا از آنها در برابر شوک ، رطوبت، ذرات معلق و مواد شیمیایی خطرناک محافظت کنند. در نتیجه ، آنها نسبت به سنسورهای آنالوگ بسیار مقاوم تر و در مقابل لرزش و فشار بیش از حد در برابر پیکهای فشاری بیش از حد مقاوم هستند.

کالیبراسیون - یک فشار سنج دیجیتال کالیبره شده باقی می ماند کالیبره شده بسیار مطمئن تر از یک فشار سنج با خروجی آنالوگ. کالیبراسیون دیجیتال با استفاده از نرم افزار انجام می شود ، بنابراین بسیار دقیق تر است.

گزینه سفارشی سازی - فشار سنج های دیجیتال را می توان متناسب با برنامه شما تنظیم کرد - می توانید ویژگی هایی را اضافه و حذف کرده و واحدهای مهندسی یا اسکیل آن را تغییر دهید. برخی از فشارسنجهای دیجیتال توانایی ایجاد واحدهای سفارشی را دارند که اجازه می دهد فشار در واحدهای گشتاور یا نیرو نمایش داده شود یا در مواقعی که در یک کاربرد سفارشی به آن نیاز داشته باشد. در عمل با دستگاه های آنالوگ تقریبا غیرممکن است - برای تغییر واحدها باید کل شماره گیری را تغییر دهید. بسیاری از سنجهای دیجیتالی همچنین به طور خودکار مقادیر ماکسیمم و مینیمم را ضبط می کنند ، بنابراین می توان به سرعت به این اطلاعات مهم اشاره کرد - معمولاً با فشار یک دکمه. در فشار سنجهای آنالوگ برای انجام این کار به نشانگرهای دنبال کننده نیاز دارند که کمی برای تنظیم دردسر دارد و دقیق نیستند. و یک مزیت بزرگ دیجیتال در جمع آوری داده ها است. فشار سنجهای هیدرولیک دیجیتال شامل خروجی هایی برای ارسال نتایج به رایانه ، داده های ثبت شده یا ابزار دیگری برای تجزیه و تحلیل هستند.

خوانایی - فشار سنجهای دیجیتال ، یک صفحه نمایش روشن و خواندنی را برای خواندن مقادیر فشاردارند. بیشترآنها شامل نور پس زمینه روشن نیز هست. خواندن فشار سنج آنالوگ همیشه به تفسیر محل عقربه نیاز دارد. در بعضی از کاربردها ، در جایی که نیاز به خواندن از فاصله و مسافت وجود داشته باشد ، یا چندین فشار قرائت فشار به یکباره اندازه گیری شود ، اغلب فشار سنج آنالوگ به دلیل ماهیت سریع و در یک نگاه عقربه روی صفحه ترجیح داده می شود. اما فشارسنجهای آنالوگ اغلب به دلیل خطای اختلاف منظر ، در جاهایی اشتباه خواند می شوند که به نظر می رسد خواندن بر اساس زاویه شخصی که داده ها را تفسیر می کند ودر موقعیت های مختلف قرار دارند متفاوت است .

معایب : به خاطر داشته باشید که یک فشار سنج دیجیتال همیشه به منبع تغذیه یا باطری نیاز دارد ، بنابراین اگر کاربرد شما به ندرت استفاده کردن از فشارسنج است ، ممکن است انتخاب ایده آل نباشد. باتریها برای همیشه دوام نمی آورند ، به خصوص وقتی که ماه ها در قفسه مانده باشند . همچنین تشخیص این نکته ضروری است که فشارسنجهای دیجیتالی نیاز به گواهینامه های خاصی دارند که در بعضی از صنایع اجباری هستند (به طورمعمول وقتی در موارد خطرناک و محیطهای انفجار استفاده می شوند) و بهتر است از مدلهای دیگرآنالوگ استفاده کنید که نیازی به گواهینامه ندارند.

هیچ بحثی در مورد مقایسه بین سنجهای فشار آنالوگ و دیجیتال با در نظر گرفتن هزینه کامل نخواهد بود. از آنجا که دستگاه های دیجیتال از ریزپردازنده ها و تجهیزات پیشرفته استفاده می کنند ، گران تر هستند. با این حال ، فشارسنج های آنالوگ اغلب خراب میشوند - آنها به اندازه کافی قابل اعتماد نیستند ، و آنها مجدداً بایستی مورد کالیبره مجدد قرار می گیرند و جایگزین شوند ، بنابراین آنچه در قیمت صرفه جویی می کند ، ممکن است در دراز مدت برای شما هزینه بیشتر به بار آورد .

کدام نوع فشارسنج برای شما مناسب است؟

در نهايت ، انتخاب اينكه از چه نوع فشارسنجي براي شما توصیه شود ، هميشه مطابق با نيازهاي کاربردی خاص شما خواهد بود. احتمالاً همیشه در صنایع مواردی برای استفاده از فشار سنج آنالوگ وجود خواهد داشت ، اما اگر برای انجام کار خود به اندازه گیری دقیق فشار متکی هستید ، بهتر است که فشارسنج شما به مدل دیجیتال تغییر داده شود.